Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Mega Sprint Guard»: Κατάπτυστη σύμβαση από εργοδοσία και εργοδοτικούς συνδικαλιστές

Σύμβαση, με την οποία ο εργαζόμενος επί της ουσίας θα παίρνει μισθό όποτε θέλει ο εργοδότης, υπέγραψαν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές και η εργοδοσία της «Mega Sprint Guard» – Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας, με έδρα το Λαγκάδα Θεσσαλονίκης.
Στη σύμβαση:
  • Συμφώνησαν και συνυπέγραψαν την απλήρωτη και δωρεάν εργασία με την καθυστέρηση πληρωμών των εργαζομένων έως και 3 μήνες.
  • Σε περίπτωση που η εταιρεία δώσει πρόσθετες παροχές (πράγμα απίθανο), αυτές θα συμψηφίζονται με τα δώρα Χριστουγέννων ή Πάσχα, τη νυχτερινή απασχόληση των εργαζομένων, την υπερεργασία και την απασχόληση της Κυριακές.
  • Καταργούν το 5ημερο και προχωρούν σε καθεστώς εξαήμερης απασχόλησης.
  • Καταργούν τον ημερήσιο χρόνο απασχόλησης (8ωρο) και προχωρούν σε 10ωρα-12ωρα και 14ωρα.



Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι να ακυρώσουν στην πράξη τέτοιες συμβάσεις

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ τονίζει ότι «αυτή είναι η "ανάπτυξη" που υπόσχεται στους εργαζόμενους η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τέτοιες συμβάσεις μεσαιωνικές οι εργαζόμενοι θα δουν "φως στο τούνελ".
Η συγκεκριμένη εταιρεία και τα "τσιράκια της", με αυτή την επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν, υλοποιούν κατά γράμμα την κεντρική κατεύθυνση της κυβέρνησης για ακόμα πιο άγριο πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για αυτό το λόγο το υπουργείο Εργασίας έχει βάλει φαρδιά –πλατιά την υπογραφή του. Ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων σε αυτές τις εταιρείες. Ανοίγει ο δρόμος για γενίκευση της απλήρωτης δουλειάς, πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση του 5ημερου όχι μόνο στη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά σε όλες τις εταιρείες Security.
Αυτός είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός, που προκειμένου η εργοδοσία να φουσκώνει τους τραπεζικούς της λογαριασμούς με την επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν, γυρνάει τους εργαζόμενους έναν αιώνα πίσω».
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους στις εταιρείες Security «να οργανώσουν τη πάλη τους, να έρθουν σε επαφή με τα κλαδικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα που παλεύουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για την ανατροπή της.
Να πετάξουν έξω από όλα τα επιχειρησιακά σωματεία, να πετάξουν στα σκουπίδια, τέτοιους συνδικαλιστές. Να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, να πάρουν εκείνοι την ευθύνη για να μην είναι κανένας εργαζόμενος απλήρωτος, ανασφάλιστος.
Να ακυρώσουν στην πράξη τέτοιες συμβάσεις, να σηκώσουν κεφάλι, να οργανώσουν την πάλη τους για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, να μην περιέχουν μειώσεις μισθών, κατάργηση του 5ημερου, να αγωνιστούν για συμβάσεις με αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου