Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Με οργανωμένη αντίδραση απέτρεψαν την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

Κάτω από την οργανωμένη αντίδραση των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και άλλων δημόσιων νοσοκομείων της Αθήνας, αποτράπηκε το ρατσιστικό σόου που επιχείρησε να στήσει η Χρυσή Αυγή, ανακοινώνοντας «αιμοδοσία μόνο για Ελληνες».



Απο νωρίς σήμερα το πρωί, εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο Παίδων και άλλα νοσκομεία, έκαναν συγκέντρωση έξω το «Αγία Σοφία», από το οποίο, όπως και από «Ελπίς», η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει συνδρομή για να κάνει τη ρατσιστική αιμοδοσία. Οι  αντιδράσεις των εργαζομένων ήταν έντονες από την πρώτη στιγμή. Ζήτησαν τόσο από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, όσο και από το υπουργείο Υγείας να ακυρώσουν «τη νέα φασιστική πρόκληση». «Να αποτραπεί εμπλοκή του νοσοκομείου», είχε ζητήσει με ομόφωνη απόφαση το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Η Ελπίς». Αντίστοιχα, η ΠΟΕΔΗΝ, με έγγραφο προς τις διοικήσεις νοσοκομείων και προς τον υπουργό Υγείας, ζήτησε απεμπλοκή του ΓΝ ΕΛΠΙΣ και του Παίδων «Αγία Σοφία» «από τα ρατσιστικά σόου των νεοναζιστών».
Η παράταξη της ΔΑΣ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» κατήγγειλε «τον διευθυντή της αιμοδοσίας του νοσοκομείου (...) γιατί έγινε δεκτό το απαράδεκτο αίτημα της Χρυσής Αυγής να γίνει αιμοληψία στα γραφεία της». Εκπρόσωποι της ΔΑΣ έκαναν παρέμβαση στο διοικητή ζητώντας να απορρίψει το αίτημα και από το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων να πάρει άμεσα θέση. Τελικά, το σωματείο πήρε απόφαση καταδίκης της «εγκληματικής Χρυσής Αυγής» και της ρατσιστικής αιμοδοσίας.
Ανάμεσα σε άλλα η ΔΑΣ, σημειώνε σε ανακοίνωση που εξέδωσε: «Το κάλεσμα για αιμοδοσία στα γραφεία της δεν μπορεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού μας, δεν μπορεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της. Η προσφορά της στους εφοπλιστές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες δεν μπορεί να σβηστεί ούτε με αιμοδοσία, ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Κανείς δεν μπορεί να δώσει "άφεση αμαρτιών" σε αυτούς που ευθύνονται για τους ξυλοδαρμούς και τα μαχαιρώματα ανθρώπων, οι οποίοι προστρέχουν στα νοσοκομεία και χρειάζονται αίμα και περίθαλψη. Δεν θα δεχτούμε το σόου των ναζιστών».
Σήμερα το πρωί, οι συγκεντρωμένοι ανήρτησαν στην είσοδο του «Αγία Σοφία» ένα πανό που έγραφε: «Η αιμοδοσία δεν είναι χάπενιγκ για τα ρατσιστικά σόου των δολοφόνων χρυσαυγιτών». Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με εξόρμηση ενημέρωσης στο Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου